Leuke cultuurdag mede mogelijk gemaakt door Jeugdfonds Sport & Cultuur

9 februari 2024

Eind vorig jaar mochten eerste- en tweedejaars leerlingen en Oekraïense leerlingen tijdens de Cultuurdag kiezen uit verschillende workshops. Onder leiding van KleinKunstig konden leerlingen meedoen aan acrobatiek, choreografie met TikTok, stage Fighting, streetbeats en theatersport. Een mooie manier om de leerlingen kennis te laten maken met verschillende cultuuractiviteiten. 

Deze dag is mede mogelijk gemaakt door het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur vergoedt de contributie/lesgeld van de sport- of cultuurclub van kinderen/jongeren tot 18 jaar wanneer hiervoor thuis te weinig geld is. 

In de gemeente Westerwolde groeien ongeveer 400 kinderen op in een gezin met geldzorgen, waardoor meedoen en lid worden van een club niet vanzelfsprekend is. Hoewel het Jeugdfonds steeds meer gezinnen bereikt, blijven aanvragen voor jongeren op cultuurgebied achter. Om meer jongeren kennis te laten maken met leuke cultuuractiviteiten hebben ze financieel bijgedragen aan deze cultuurdag op het Dollard College. 

Zou je ook graag wekelijks willen dansen, muziek maken of een andere culturele activiteit doen? Of liever sporten? Wanneer hiervoor thuis te weinig geld is kan docent Selma Hut (hts@dollardcollege.nl) je helpen bij het doen van een aanvraag bij het Jeugdfonds.