Kunskapsskolan

Wat is Kunskapsskolan?

Onze vestiging Bellingwolde startte in 2017 als eerste school in de provincie Groningen met Kunskapsskolan. Dit is een vorm van gepersonaliseerd onderwijs dat in Zweden populair is. Vandaar dus; die moeilijke naam! Met deze vorm van onderwijs wordt het klassikaal onderwijs doorbroken. Iedere leerling krijgt per vak les op het niveau dat bij hem of haar past. Leerlingen werken doelgericht in plaats van taakgericht en ook werken ze zoveel mogelijk in hun eigen tempo. Ze worden steeds naar een hoger niveau uitgedaagd.

Je start iedere dag op onze school met een dagstart. In die les maak je een plan aan welke vakken je die dag gaat werken. Je stelt daarin zelf je doelen op. De vakdocent en je coach helpen je om die doelen te bereiken, want tussentijds krijg jij feedback zodat je je kan verbeteren. Aan het einde van een hoofdstuk (trede/thema) wordt er getoetst. Dit kan op verschillende manieren worden gedaan: bijvoorbeeld een werkstuk of proefwerk maken of een mondeling. Naar aanleiding van deze toetsing kijken wij of jij je eigen leerdoelen hebt behaald. De schooldag wordt ook weer met een coachmoment afgesloten.

Samen met je coach bespreek je wat voor jou goed is en welk vak je op welk niveau gaat doen. 
Als de leerstof te moeilijk is, doe je dat vak op een lager niveau. Gaat het je gemakkelijk af, dan kun je op een hoger niveau werken. In het rooster zitten flexuren waarin jij vakken kunt gaan doen die je moeilijker vindt en waar je meer tijd aan wilt besteden. 

Digitaal Dollard!

Wij werken niet met boeken, maar met een digitale Learning Portal, waarvoor je je eigen laptop hebt. Je kunt daardoor overal en altijd met je lesmateriaal werken. Je krijgt in leerjaar 1 en 2 bij ons geen cijfers, maar we beoordelen welk percentage van de leerdoelen die je hebt behaald! Jouw ouders kunnen de Learning Portal ook inzien. Zij kunnen de leerdoelen en verslagen bekijken die door jou en jouw coach zijn opgesteld. Omdat jouw ouders dit ook kunnen lezen, kunnen jullie het er thuis extra gemakkelijk over hebben met elkaar! 

Meer informatie?

Check dan de website van Kunskapsskolan

www.kunskapsskolan.nl