Kunskapsskolan

Wat is Kunskapsskolan?

Onze vestiging Bellingwolde startte in 2017 als eerste school in de provincie Groningen met Kunskapsskolan. Dit is een vorm van gepersonaliseerd onderwijs dat in Zweden populair is. Vandaar dus; die moeilijke naam! Met deze vorm van onderwijs wordt het klassikaal onderwijs doorbroken. Iedere leerling krijgt per vak les op het niveau dat bij hem of haar past. Leerlingen werken doelgericht in plaats van taakgericht en ook werken ze zoveel mogelijk in hun eigen tempo. Ze worden steeds naar een hoger niveau uitgedaagd.

Dagstart
Je start iedere dag op onze school met een dagstart. In die les bekijk je samen met je coach het rooster van de dag en of er nog iets belangrijks op de planning staat, zoals een toets of een verslag die je moet inleveren. Ook praten we over actuele gebeurtenissen en gaan we hierover op verschillende manieren in gesprek. Als we tijd hebben kijken we ook naar het Jeugdjournaal.

Lessen
Elke les bij ons op school begint met een leerdoel. Bij een aantal lessen krijg je de mogelijkheid om zelf te kiezen op welke manier jij iets wilt leren. De vakdocent en je coach helpen je om die doelen te bereiken, want tussentijds krijg jij feedback zodat je je kan verbeteren. Aan het einde van een hoofdstuk (trede/thema) wordt er getoetst. Dit kan op verschillende manieren worden gedaan: bijvoorbeeld een werkstuk of proefwerk maken of een mondeling. Naar aanleiding van deze toetsing kijken wij of jij je eigen leerdoelen hebt behaald. 

Coaching
Samen met je coach bespreek je wat voor jou goed is en welk vak je op welk niveau gaat doen. 
Als de leerstof te moeilijk is, doe je dat vak op een lager niveau. Gaat het je gemakkelijk af, dan kun je op een hoger niveau werken. In het rooster zitten flexuren waarin jij vakken kunt gaan doen die je moeilijker vindt en waar je meer tijd aan wilt besteden. 

Meer informatie?

Check dan de website van Kunskapsskolan

www.kunskapsskolan.nl