Schoolinformatie

Leuk dat je hier een kijkje komt nemen!

Wij vertellen je graag alvast wat meer over onze school. Want hoe ziet jouw lesrooster er straks uit? En welke vakken volg je eigenlijk? Wat zijn SOM, Zermelo en itslearning? Je hebt vast best wel wat vragen. Scroll gauw verder en kom er achter!

De vakken die je krijgt

Als je op het Dollard College begint, dan kom je eerst in de onderbouw. Dit zijn de eerste twee jaren van de school. De meeste vakken beginnen al in de eerste klas. De vakken Economie, NASK en Latijn (alleen voor vwo) krijg je pas in de tweede. Uiteraard verschilt het per onderwijsniveau welke vakken je wel en niet krijgt. Ben je een vmbo bb of kb -leerling, dan volg je bijvoorbeeld geen Frans. Ben je een havo of vwo -leerling, dan wel.

Naast de lessen doen we heel veel andere dingen, waar je natuurlijk ook veel van leert. Je doet regelmatig mee aan projecten of excursies. Maar we doen nog veel meer! Zo is er een uitwisseling met een school in Duitsland. Door het jaar heen hebben we een uitgebreid activiteitenprogramma waarin wij verschillende Burgerschap-onderwerpen aan bod laten komen.

Onze leerling Sky vertelt je graag meer over de talenturen!

Nederlands
Engels
Duits
Frans
Aardrijkskunde
Geschiedenis
Natuur/Gezondheid
Techniek
Kunstvakken
Muziek
Sport
Rekenen/Wiskunde

Dit is jouw rooster

Bij ons op school heb je een vast rooster. Je begint de dag met een één op één coachgesprekje en daarna start je de dag samen met je klasgenoten tijdens de dagstart. Zodra de dagstart is afgelopen, volg je verschillende lessen. De dag wordt uiteindelijk weer afgesloten met een coachgesprek, net zoals je de dag begon! Op de vrijdag heb je een verkort rooster tot 12.45 uur en de individuele coaching eindigt om 13.15 uur.

Meer weten over de dagstart? Bekijk dan eens het ervaringsverhaal van onze leerling Amy!

Antwoorden op je vragen

HUH, wat is dat?!

Mijn Dollard College is een digitale omgeving van het Dollard College. Dit noemen we ook wel ons 'portaal'. Zodra je bij ons op school bent ingeschreven, krijgen jij en jouw ouders inloggegevens voor dit portaal. Mijn Dollard College staat vol met informatie en handige apps. Denk aan nieuwberichten, de vakantieplanning, Word, Outlook, SOM, itslearning en nog heel veel meer! Dit is de digitale plek waar jij je schooldag zult beginnen.

SOM of eigenlijk Somtoday, is een heel handig informatiesysteem dat onze school gebruikt. In dit systeem worden al jouw gegevens goed bewaard door onze administratie. Maarrrr.. let op! Want jij en je ouders kunnen ook jouw cijfers bekijken in dit systeem. Hartstikke handig!

In het Klik Platform vind je je online lesmethodes en huiswerkopdrachten. Denk aan luisteropdrachten, filmpjes met uitleg en oefenmateriaal. Hier kun je op school én thuis mee aan de slag. Wij werken dus niet met boeken!

Jouw rooster staat in Zermelo. Deze app zal jij vast en zeker vaak gaan gebruiken. Bijvoorbeeld om te checken wanneer je ook alweer Engels hebt of wanneer je je favoriete docent weer gaat zien!