Kunskapsskolan: hoe werkt dat dan?
9 februari 2021

Kunskapsskolan: hoe werkt dat dan?

​​Als je bij ons op school komt ga je met de digitale learning portal van Kunskapsskolan werken. Dat betekent dat je het lesmateriaal met behulp van je laptop altijd binnen handbereik hebt. En dat is een stuk lichter in je rugzak dan allemaal boeken!

Voor ieder vak kun jij laten zien wat je kunt: als je een onderwerp snel door hebt kun je dat laten zien aan je docent, bijvoorbeeld door een toets te maken. Als de docent ook vindt dat je het goed kunt, mag je door met het volgende onderwerp. We noemen dat doelgericht werken. En als je heel erg goed in een vak bent, kun je zelfs voor dat vak op een hoger niveau werken. Zo heb jij je eigen ‘op maat gemaakt’ lesplan.

Maar je hoeft niet de hele dag achter de laptop te zitten hoor. Vaak moet je ook samen met andere leerlingen opdrachten op papier maken of oefenen, bijvoorbeeld een gesprekje in het Duits. Gelukkig is er veel begeleiding voor jou. Elke ochtend om 9 uur zit je in een kleine groep bij je vaste coach om de dag door te nemen: wat moet je doen vandaag? Aan het eind van de dag zit je weer bij elkaar om te kijken wat je allemaal af hebt gekregen en wat je misschien nog thuis moet afmaken. Bovendien heb je één keer per week een gesprek met je eigen coach. Dat duurt 15 minuten en je kunt zelf afspreken wanneer je dat gesprek wilt plannen.

Dat is kort gezegd hoe Kunskapsskolan werkt. 

Reageren