Doorstromen – dat gaat goed!
9 februari 2021

Doorstromen – dat gaat goed!

​​Vaak krijgen we vragen over de doorstroom van leerlingen naar een andere vestiging van het Dollard College. Gaat dat gemakkelijk en heb je wel hetzelfde geleerd als andere leerlingen? Het is inmiddels gebleken, dat dat juist heel goed gaat!

Als je havo/vwo doet of basis/kader, dan ga je na twee leerjaren naar een andere vestiging van het Dollard College. Wij vinden het heel belangrijk dat je dan goed kunt instromen in het derde leerjaar. We hebben daarom regelmatig overleg met de andere vestigingen over wat een leerling geleerd moet hebben. We zorgen er dan voor dat je die lesstof goed beheerst. 

Jouw coach heeft ook een gesprek met je toekomstige mentor over hoe het met jou gaat: welke vakken vind jij makkelijk, wat vind je moeilijk? Ben jij misschien al verder dan andere leerlingen? Op deze manier weten collega’s van de andere vestiging wie jij bent en wat jij kan. Zij kunnen hier dan verder op inhaken. Samen hebben we binnen het Dollard College de verantwoordelijkheid om te zorgen dat we aansluiten bij wat jij nodig hebt. 

Daarnaast blijkt dat onze leerlingen juist op andere vlakken een voorsprong hebben ten opzichte van ‘regulier’ onderwijs. Zo kunnen leerlingen, door alle coachgesprekken, goed aangeven wat ze nodig hebben en waar eventuele problemen liggen én hebben ze door Kunskapsskolan goed leren plannen. Dat zijn belangrijke vaardigheden die je de rest van je leven goed kunt gebruiken!

Reageren