Contact met jouw oude basisschool
9 februari 2021

Contact met jouw oude basisschool

​​Volgend jaar rond deze tijd zit je ruim een half jaar bij ons op school. In deze periode heb jij dan al een rapport mee gehad en kennen we jou inmiddels goed.

Uiteraard is de meester of juf van groep 8 van jouw oude basisschool ook benieuwd hoe het met jou gaat op de nieuwe school. Daarom hebben we een zogenaamde warme terugkoppeling. Halverwege de eerste klas gaat jouw coach een keer op bezoek bij jouw oude basisschool. We vertellen dan hoe het met je gaat en hoe de overstap van de basisschool naar onze school voor jou is geweest.

We laten jouw eerste rapport zien en vertellen hoe het jou vergaan is bij ons dat eerste half jaar. Heb jij bijvoorbeeld een gouden kaart? En heb jij altijd jouw werkdoelen keurig af? Past het niveau goed bij jou? Dat zijn dingen die allemaal besproken worden met jouw oude meester of juf. Jouw oude meester of juf van groep 8 weet dus hoe het met jou gaat bij ons op school.

We vertellen ook altijd hoe het met kinderen gaat die al wat langer van de basisschool af zijn en nu in klas 3 zitten. De basisschool weet dan ook of de leerling het niveau goed aankan, dat zij geadviseerd hebben destijds. Het is erg belangrijk om met de oude basisschool te praten. Zij kunnen jou nu dan ook zo goed mogelijk adviseren over jouw niveau. En dat is weer goed voor jou!

Reageren