Een andere manier van leren

Een andere manier van leren

Op onze school werken we op de wijze van een Zweeds onderwijssysteem: Kunskapsskolan, dit is Zweeds voor Kennisschool. Je start iedere dag op onze school met een dagstart. In die les maak je een plan aan welke vakken je die dag gaat werken. Je stelt daarin zelf je doelen. De vakdocent en je coach helpen je om die doelen te bereiken. In het rooster zitten flexuren waarin jij vakken kunt gaan doen die je moeilijker vindt en waar je meer tijd aan wilt besteden. 

Wij werken niet met boeken, maar met een digitale Learning Portal, waarvoor je je eigen laptop hebt. Je kunt daardoor overal en altijd met je lesmateriaal werken. Je krijgt in leerjaar 1 en 2 bij ons geen cijfers, maar we beoordelen welk percentage van de leerdoelen die je hebt behaald!

Daarnaast is er op vrijdag een talentblok, waarin je bijvoorbeeld kiest voor een periode van 6 weken om lessen: toneel/ drama, kunstvakken; techniek, fotografie, sport, koken. Deze keuze is aan jou. Wij stimuleren leerlingen om eigen idee├źn aan te dragen. Op deze manier betrekken we jou in het onderwijs dat je volgt. Wij zijn er van overtuigd dat jij daardoor meer leert en met meer plezier naar school gaat.