Onderwijs

Onderwijs

Heb je al een schooladvies van je basisschool? Op de vestiging Bellingwolde kun je terecht voor de onderbouw (eerste twee leerjaren) met het volgende schooladvies:

Ga je de mavo volgen dan kun je die afmaken op de vestiging Bellingwolde. De leerlingen die nade tweede klas naar de beroepsgerichte leerwegen binnen het vmbo gaan, vervolgen hun opleiding op Campus in Winschoten. Havo- en vwo-leerlingen gaan vanaf het derde leerjaar naar de vestiging Hommesplein in Winschoten. De leerlingen die de zesjarige havo volgen blijven tot en met het 4e leerjaar op de vestiging, daarna gaan ze naar vestiging Hommesplein.

Onze vestiging Bellingwolde startte in 2017 als eerste school in de provincie Groningen met Kunskapsskolan. Dit is een vorm van gepersonaliseerd onderwijs waar men in Zweden al geruime tijd ervaring mee heeft en waardoor leerlingen zeer goede leerresultaten behalen. Met deze vorm van onderwijs wordt het klassikaal onderwijs doorbroken. Iedere leerling krijgt per vak les op het niveau dat bij hem of haar past.  Leerlingen werken doelgericht in plaats van taakgericht en ook werken ze zoveel mogelijk in hun eigen tempo. Ze worden steeds naar een hoger niveau uitgedaagd. Ze maken hierbij o.a. gebruik van digitaal lesmateriaal en hebben een eigen laptop.

Leerlingen hebben een dagstart waarbij ze samen met hun coach de doelen voor die dag bespreken. De schooldag wordt ook weer met een coachmoment afgesloten, waarbij een evaluatie van de eerder gestelde doelen plaatsvindt. Dit systeem maakt dat leerlingen veel meer eigenaar worden van hun eigen leerproces. De leerling 'krijgt tussentijds feedback zodat hij/zij zich steeds kan verbeteren. Aan het einde van een hoofdstuk (trede/thema) vindt toetsing plaats. Dit kan op vele manieren worden gedaan: werkstuk, proefwerk, mondeling, etc. Hier wordt gekeken of de leerling de leerdoelen heeft behaald.