Onderwijs

Onderwijs

Heb je al een schooladvies van je basisschool? Op de vestiging Bellingwolde kun je terecht voor de onderbouw (eerste twee leerjaren) met het volgende schooladvies:

Ga je de mavo volgen dan kun je die afmaken op de vestiging Bellingwolde. De leerlingen die vanuit de tweede klas naar de beroepsgerichte leerwegen binnen het vmbo gaan, vervolgen hun opleiding op Campus in Winschoten. Havo- en vwo-leerlingen gaan vanaf het derde leerjaar naar de vestiging Hommesplein in Winschoten. De leerlingen die de zesjarige havo volgen blijven tot en met het 4e leerjaar op de vestiging, daarna gaan ze naar vestiging Hommesplein-Stikkerlaan.

Onze vestiging Bellingwolde start als eerste school in de provincie Groningen m.i.v. het schooljaar 2017-2018 met Kunskapsskolan. Dit is een vorm van gepersonaliseerd onderwijs waar men in Zweden al geruime tijd ervaring mee heeft en waardoor leerlingen zeer goede leerresultaten behalen. Leerlingen worden uitgedaagd en begeleid tot gemotiveerde en zelfstandige leerlingen die hun talenten verder kunnen ontwikkelen. Deze ervaringen hebben ertoe geleid dat er inmiddels in Nederland ook een groep van scholen met Kunskapsskolan aan de slag is. Met deze vorm van onderwijs wordt het klassikaal onderwijs doorbroken. Leerlingen werken doelgericht in plaats van taakgericht en kunnen werken op hun eigen niveau. Ze worden steeds naar een hoger niveau uitgedaagd. Ze maken hierbij o.a. gebruik van digitaal lesmateriaal. Leerlingen hebben dagelijks een startmoment waarbij ze samen met de mentor/coach hun doelen voor die dag bespreken. De schooldag wordt ook weer met een coachmoment afgesloten, waarbij een evaluatie van de eerder gestelde doelen plaatsvindt. Dit systeem maakt dat leerlingen veel meer eigenaar worden van hun eigen leerproces.De leerling wordt op diverse momenten getoetst of ze de leerstof van het onderwijsniveau waarop ze werken onder de knie hebben, pas dan gaan ze verder.